MHFu

 

Tävlingar »

 

Ja då var det dags för första tävlingen på MHF-banan sedan 1988. Man hade beslutat att köra Saloon 16D, Production 24 och Open 12.

 

Lokalen öppnades 7.00 och då var redan en av två bussar från Västerås på plats. Snart slöt den andra bussen upp och man packade snabbt upp för att få testa banan.

 

Snart började alla förare från Karlskoga och de från Västerås som hade kommit på fredagen dyka upp. Det var snart fullt med tränande förare runt banan, övriga mekade sina bilar för att fixa till dem för racen. Man monterade däck på bilarna och provade ut olika karosser. Sedan var det var det dags för provkörning, tillbaka till "depån" för byte och justeringar. Sedan test igen, så här höll man på hela tiden för att hitta rätt kombination på sina bilar.

 

Besiktning & kval

 

Kvart över nio öppnade besiktningen och höll öppet en halvtimme. Det blev genast kö hos besiktningsmännen Pierre och Kent. Snart var alla bilar besiktade och godkända. Kvart i tio var det sedan dags för förarsammanträde, där man informerade om alla regler för trackcall mm.

 

Så var klockan redan tio och det var dags för kval. Man började med 16D sedan Production 24 för att avsluta med Open 12 kvalet. I 16D var det bara 6 startande så kvalet kom bara att bestämma vilket startspår man fick.

 

I Production 24 var man 9 startande och här fick kvalet bestämma vilka fem som fick köra A-finalen och vilka fyra som skulle köra B-finalen samt vilka startspår man skulle få i respektive final.

 

Sista kvalet var i Open 12 som hade samlat tolv deltagare vilket gav två finaler med sex deltagare i vardera finalen samt vilket startspår man skulle få. 

 

Racen

 

Då var det dags för race. Vi började med 16D, här blev det en kamp mellan tre förare om segern. Dessa var Victor A, David G och Linus B. När racet var över hade Victor A vunnit med fyra varv före David G och Linus B ytterligare fyra varv efter.

 

Det blev en kamp mellan två förare om 4:e platsen. Dessa var Matilda N och MuharreN A. Matilda lyckades dra det längsta stråt efter att ha kört om och förbi i sista heatet. På 6:e plats hamnade Mathias P som hade problem från start med sin bil annars hade han nog varit med högre upp i prislistan.

 

dsc00003

David G 3:a, Victor A 1:a och Linus B 3:a

 

I Production 24 blev det en B- och en A-final med 4:a respektive 5 deltagare. I B-finalen tog Arne O och Jonas N komandot i första heatet Med Kent G på tredje plats och Marcus L tätt efter. Men i andra heatet visade Kent G hur man skall köra och gick upp i ledningen. Sedan var det bara att åk. Bakom honom hade Jonas och Arne en kamp till en början men Jonas kunde avgöra och dra ifrån. Marcus kämpade igenom sin första tävling med X12 motor. Han har tidigare varit en duktig 16D förarare men ville testa lite snabbare bilar.

 

Inför A-finalen var frågan hur långt Kents resultat skulle nå. A.finalen började med en hård kamp mellan Ove H, Marcus A och Gunnar J.  Ledningen växlade hela tiden till en början. Men Gunnar kunde sakata dra ifrån de övriga. Bakom de tre i täten hade Fredric och Pierre en hård kamp. Men mot de tre i täten kunde de inget göra. Skulle de slå Kent? Nej de låg hela tiden efter honom så det såg ut att t o m kunna bli en pallplats för Kent om någon av de tre i täten skulle få ett tekniskt problem. Men sådan tur hade han inte idag.

 

Racet slutade med en seger för Gunnar J före Marcus A och Ove som trea. Kul för Slotdogs med en första och en 4:e plats i detta race.

 

dsc00002

Marcus A 3:a, Gunnar J 1:a och Ove H 3:a

 

Nu var det dags för dagens största klass Open 12. Här var det två fulla finaler. I B-finalen fanns Fredric H som snabbt tog kommandot och kunde ta en lätt seger.  Bakom honom hade Arne O och Victor A en hård kamp om andraplatsen. Victor stod som segrare i dn kampen. Bakom dessa hade Matilda N, David G och en Linus B en hård kamp. David låg först av dem hela tiden men mot slutet började Matilda ta in varv efter varv, skulle hon nå ända fram? Svaret blev ett nej, David lyckades hålla undan och slog Matilda med ett varv och Linus var dyga varvet efter Matilda.

 

Nu var det dags för den avslutande A.finalen. Här såg det på förhand ut att kunna bli en hård kamp om segern. Gunnar hade haft stora problem i kvalet och var nu sugen på ännu en seger. Ove och Gunnar hade en hård kamp under första halvan av racet men sedan hade Gunnar några oturliga krockar och urkörningar och Ove kunde sakta köra ifrån. Bakom dessa hade Kent en lätt och lugn resa till en slutlig tredje plats. Mot slutet började han ta in på Gunnar men att nå ända fram var en för stor uppgift denna dag.

 

Bakom Kent hade Pierre, Jonas och Marcus en hård kamp om 4:e platsen. Men Fredric fanns också med i racet om den efter sin sina körning i B-finalen. Denna kamp slutade med att Pierre kom 4:a tätt följd av Fredric. Som var 6 varv före Jonas och ytterligare 4:a före Marcus.

 

dsc00001

Gunnar J 2:a, Ove H 1:a och Kent G 3:a

 

Nu var det dags för prisutdelningen med bl a sponsrade priser från Butiken hos www.team21.se. Tack Bengt och Co priserna var verkligen fina och alla pristagare var mycket nöjda med dem. Vidare fick man fian pokaler till de tre första i varje klass samt tröstpris till alla juniorer.

 

Efter en lunch/middag bar det av till Karlskoga SRC för en visning av nya lokalen och banorna för de som inte redan hade varit där.

 

Besökarna var mycket imponerade över projektets storlek och hur långt man hade kommit med det. Mycket arbete återstår innan man kan flytta över sin verksamhet till den nya lokalen.

 

Kent informerade om de andra pågående projekten och eventuellt kommande projekten i Karlskoga. Vi får hoppas att de kommer i hamn i framtiden. I så fall kommer det att finnas stora möjligheter till många tävlingar på många olika banor i Karlskoga.

 

Kul att tre av klubbarna i Karlskoga var med i racet men synd att det inte var fler från varje klubb. Vi får hoppas på ett större deltagande från framför allt Karlskoga SRC i Västerås Serie Östtävling i vår.

 

Linus var i alla fall nöjd med sin tävling och att få köra på en annan bana. Hoppas att han kommer till Västerås deltävling och har med sig några klubbkompisar.

 

Till sist får vi framföra ett STORT tack till alla som har hjälpt till.