MHFu

 

Om oss »

 

MHF är idag Karlskogas äldsta Slot Racing klubb men det fanns en bana redan 1967 i den lokal där Karlskoga SRC hade/har sin King. Denna bana fanns bara under ett halvt år innan den lades ned. Men den gamla 67 banan har lämnat oförglömliga spår hos många Karlskogabor. Alla som var 8-10 år eller äldre då har minnen från denna lokal eller bana om man frågar.

 

Den första MHF banan byggdes 1975 och var 4-spårig. Där hölls en hel del tävlingar under några få år med bl a flerfaldige världsmästaren Lasse Åberg som deltagare. Snart hade man "växt" ur banan och ville ha en större bana med fler spår. Därför revs banan 1979 för att ge plats för den nuvarande banan på samma plats.

 

Den andra banan skulle ha varit klar till Karlskogas deltävling i serie Väst hösten 1980 men var inte klar i tid. Den blev klar våren 1981. Banan designades av MHF föraren Conny Gillström ioch byggdes av Hasse Nilsson.

 

Banan användes vid ett flertal tävlingar under 1980 talet med bl a flerfaldige världs- och europamästaren Michael Silèn som deltagare. Den sista tävlingen var serie väst 1988. Sedan dess har banan bara används i MHFs ungdomsverksamhet samt lånats ut till olika förening vid olika tillfällen.

 

I slutet av 1990-talet började Jan och Fedrik att renovera och sköta banan. Ett gäng äldre herrar delvis med barn började att besöka banan. Detta var grunden till Karlskoga SRC.

 

Jan och Fredrik har sedan bedrivit MHFs ungdomsverksamhet på banan samtidigt som man har renoverat banan, byt tidtagningssystem, byt ut batteridriften till 6x20A nätaggregat mm.

 

Lördagen den 24 mars 2007 är det så dags att hålla första tävlingen med externa deltagare sedan serie Väst 1988.